Kozmetički saloni u Beogradu, centar za prevenciju, lečenje celulita CELULITE EXPERT Beograd 

CELLULITE EXPERT & FACE STUDIO

Vaš ekspert za lepotu!!!

 

 

 

Informacije o firmi

 • A: Gajeva 10 - 12/ lokal 1
 • G: Beograd, Vračar
 • E: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 • T1: 011/240-45-45
 • T2: 064/234-78-48
 • M: 064/613-17-14
 • F: -

Pratite ovu firmu na društvenim mrežama

Centar za ENDERMOLOGIJU i KAVITACIJU, "Cellulite Expert" svojim klijentima pruža kompletne usluge za mršavljenje i oblikovanje tela, tretmane lica, kao i trajno uklanjanje dlačica najsavremenijim laserom. Stručan tim predvođen licenciranim fizioterapeutima, Vam garantuje brze i dugotrajne rezultate kao i vrhunski kvalitet usluge. 

Kavitacija- ultrazvučna liposukcija

Sada konačno mogu odahnuti svi oni kojima je do nedavno liposukcija bila jedino rešenje njihovih problema u otklanjanju lokalizovanih masnih naslaga. Sve to i više daje upravo CaviStar, aparat ultrazvucne kavitacije koji je preinačio polje medicine i estetike.

Šta je ultrazvučna liposukcija- kavitacija?

Ultrazvučna liposukcija ili kavitacija je najnovija metoda brzog uklanjanja celulita i masnih naslaga na stomaku, bokovima, kolenima, zadnjici i nadlakticama. Ovaj brzi i bezbolni treman, sprovodi se uz pomoć CAVI STAR aparata.
Argentinski dr.V. Rapalini specijalista estetske medicine godima je studiski radio na patentiranju ovog aparata sa svojim saradnicima. Uzevši u obzir da estetsaka medicina u zemljama Juzne Amerike i te kako razvijena, estetski hirurzi Argentine sa dr. Rapalini-jem na čelu su ispitivali dejstvo ultrazvučnog talasa na masne ćelije. Studije su pokazale da se kavitacijom odn. Primenom ultrazvuka na određenoj frekfenci povećava propustljivost masnih ćelija iz kojih masne kiseline prelaze u limfni i urinarni sistem, putem kojih se izlučuju iz organizma.

Šta biva sa razgrađenom masnoćom?

Masnoća iz tretiranog masnog tkiva se razgrađuje na glicerol i višemasne kiseline. Glicerol, koji je rastvorljiv u vodi, prodire u cirkulaciju i koristi se za energiju, a nerastvorljive masne kiseline razgrađuju se u jetri kao i sve druge masnoće unesene hranom. Budući da organizmu treba vremena da preradi i eliminiše oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana treba biti najmanje sedam dana.

Koliko tretmana je potrebno?

Najčešće su potrebna tri do pet tretmana, a rezultati su uglavnom vidljivi već nakon prvog. U pedesetominutnom tretmanu, tretiraju se delovi tela na kojima se žele otkloniti masne naslage. Koža se na tim delovima premazuje specijalnim gelom za poboljšanje provodljivosti i lakšeg pokretanja ultrazvučne sonde. Vibracija ultrazvuka na tačno određenoj dubini, koja je individualna za svakog pacijenta i određuje se uz pomoć Skinfold Calliper-a merača debljine masnog tkiva, razbija masne ćelije, odn. oslobađa masne kiseline koje su u njima nataložene, ne oštećujući pri tom druga tkiva, krvne sudove i nerve.

Ovaj tretman je namenjen onima koji žele ukloniti celulit i tvrdokorne masne naslage, a uz njega je nužno menjati i životni stil koji je doprineo stvaranju neželjenih kilograma i celulita. U protivnom, je moguće obnavljati tretman svakih mesec i po dana kako bi se održao postignuti rezultat.

Da li je neophodno menjati režim ishrane?

U toku tretmana veoma je bitno unositi veću količinu tečnosti-vode oko 2l dnevno i izbegavati unos masnoće životinjskog porekla. Važno je istaći da se postiže bolji efekat u sinergiji sa tretmanima limfne drenaže, masaže vakumom kao i elektroterapije kojim se ubrzava izbacivanje raspadnih produkata metabolizma.

LPG -Endermologija

Inovativna lipomasaža, predstavlja poslednju generaciju endermoloskih tretmana uz pomoc aparata LPG cellu m6 keymodulei. Ova metoda doprinosi oslobađanje lokalizovanih masnoća, eliminiše efekat pomorandžine kore(Cellulitis), pomaže da se reharmonizuje tkivo i obezbeđuje eliminacija toksina i štetnih produkata metabolizma.

Rezultat se sastoji od obnavljanja, oporavljanja i aktiviranja brojnih prirodnih moći organizma u celini. Koža je ponovo glatka i zategnuta. Rezultate ove metode, moguće je objektivirati uz pomoć results 6 fotografisanja, pre i posle tretmana, a oni variraju u zavisnosti od starosne dobi, fiziologije i navika u ishrani koje su individualne.Trajanje jednog tretmana je 35 minuta.

Intenzivno podmlađivanje kože tela i mršavljenje

*NACTIVE-oligoessentia GIPSANE BERMUDE - Idealan je kod tretiranja edematoznog celulita, gubitka elastičnosti kože i gojaznosti. Oligoelementi, koji se nalaze u ovoj liniji, obavljaju svoju funkciju aktivatora i pojačivača aktivnih supstanci i vrlo su efikasno sredstvo u borbi protiv različitih vrsta neestetskih pojava:

Silicijum igra važnu ulogu u sintezi kolagena, u vezivnom tkivu.

Magnezijum zateže kožu

Bakar aktivno učestvuje u proizvodnji elastina.

Gvozđe kozi daje tonus,jača je,usporava staranje.

Cink poseduje antioksidirajuću funkciju.

*NACTIVE-Aqua linea-fitoterapija sa ALGAMA ima svojstvo stimulacije endokrinog sistema i obnavljanja minerala u organizmu. Imaju visoko antioksidantno dejstvo, i od značajne su pomoći u procesu mršavljenja, opuštene kože, oblikovanja tela i trajnog eliminisanja celulita.

*Elektrolipoliza je kompletna i personalizovana metoda koja koristi prijatne mikrostruje različitih talasnih dužina, sa promenom frekfencije. Daje mogućnost odabira različitih programa: deep muscule tone,bust lift...

Detoksikacija za sedam dana

Podrazumeva dolazak klijenta u naš centar na konsultativni pregled, pri čemu se planira način ishrane i upoznavanje sa tretmanima koji će se sprovoditi u toku sedmodnevnog dolaska.

Dan 1:
Konsultacija, pravljenje dnevnika ishrane detoksikacija balneo terapijom,manuelna limfna drenaža i jedna seansa pasivne gimnastike.
Dan 2:
Detox body wrap, refleksoterapija.
Dan 3:
Masaža celog tela detox uljima i jedna seansa pasivne gimnastike.
Dan 4:
Detoksikacija balneoterapijom, duboko čišćenje lica i spa tretman lica.
Dan 5:
Manuelna lifmna drenaža, jedna seansa pasivne gimnastike i spa celog tela.
Dan 6:
Masaza vulkanskim kamenjem, spa celog tela.
Dan 7:
Refleksoterapija sa pilingom i masažom stopala.
Završni pregled.

*Napomena: Klijent se kontoliše svih sedam dana svog dolaska, merenjem težine tela, izgleda i kvaliteta kože i kontolisanjem dnevnika ishrane. Svi podaci se upisuju u evidencioni karton.


Body wrap

Aromaterapija:
Aromaderm kolekcija se sastoji od 35 koncentovanih eteričnih ulja, koja se u različitim koncentracijama, u međusobnom odnosu, nalaze u tri vrste gela.

Tretman kavijarom:
Gel koji sadrzi koncentrat kavijara,poboljšava mikrocirkulaciju i potpomaze zdrav i zategnut izgled koze.

Hladni morski tretman :
Za učvršćivanje i reoblikovanje tela i uklanjanje najtvrdokornijeg celulita.
Odličan je kod osoba koje imaju problema sa kapilarima i slabim krvnim sudovima.

Thalgomince tretman za najbržu razgradnju masnih ćelija.

Tretmani lica

Najpoznatijim visokokvalitetnim proizvodima renomiranih svetskih kuća, Ella Bashe, Thalgo, SkinMedica, NeoStrata


1. *Čišćenje lica
2. *Hidradermia
3. *Biološki tretmani lica:

        • Hidratacija
        • Oksigenacija
        • Opuštanje
        • Zatezanje
        • Multivitamini

4. *Endermološki lifting

EPILACIJA - TRAJNO ODSTRANJIVANJE DLAKA

Dlake se nalaze skoro po celoj površini tela osim: dlanova, stopala, usnica i bradavica. Njihova zaštitna uloga od uticaja spoljnih faktora je postala minimalna osim kose koja štiti od štetnih uticaja sunca. Dlake imaju senzibilnu ulogu.  Postoje 3 vrste dlaka:
              
                • lanugo svetle i kratke dlake koje pokrivaju telo novorođenčeta
                • velus dlake koje liče lanugo dlakama ali imaju više pigmenta
                • terminalne dlake koje su tamne, deblje i duže


Deo dlake iznad površine kože čini stabljiku dok deo ispod kože čini koren dlake. Dubina korena dlake varira zavisno od veličine dlake te može biti u drugom sloju kože dermisu ili u potkožju. Koren dlake je proširen na donjem delu kao luk koji čini tvz. bulbus. Na bulbusu se nalazi udubljenje - papila mesto gde ulaze krvni sudovi što je odgovorno za ishranu dlake. Koren dlake je obavijen posebnom ovojnicom - folikul. Dlake rastu na mestu spoja folikula i papile što čini matriks. Da bi se sprečio rast dlake potrebno je uništiti matriks jer smatra se da folikul ima najbitniju ulogu u rastu dlake. Pigment koji daje boju dlake je melanin a nalazi se u matriksu i u stabljici dlake. Postoji više oblika melanina I od zavisnosti koji oblik prevladava I preloma svetlosti zavisi boja dlake. Rast dlaka se odvija kroz ciklus koji se sastoji iz 3 faze. Tipično je da dlake rastu različitim fazama ciklusa nezavisno jedna o drugoj, izuzetak je trudnoća i kod beba nakon rodjenja kada se sve dlake nalaze u istoj fazi ciklusa. Tokom rasta dlake putuju kroz kožu od potkožja prema površinskom sloju kože.

Faze raste dlaka :

 • Anagena faza tj. faza rasta dlaka čije je dužina genetski određena. Najduže traje na vlasištu i traje od 3-6 godina. Na ostalim delovima tela dužina anagene faze se bitno razlikuje. Dlaka je najosjetljivija u anagenoj fazi i jedino se može tada uništiti.
 • Ktagena faza koja traje svega par dana i rast dlaka se prekida.
 • Kelogena faza kada dolazi do ispadanja dlake bilo spontano ili npr. pri češljanju.

Nakon završetka anagene faze nastupi degenerativna promena bulbusa pri čemu se odvaja od papile. U folikulu dolazi do stvaranja tračka koji čini osnovu za novu dlaku pri čemu tračak svojim rastom potiskuje staru dlaku.

Od davnine je bilo pokušaja da se uklone dlake zbog estetskih razloga. Tako je poznato da je Kleopatra koristila razne smese od meda i limunovog soka da se uklone dlake.

Nekad je potrebno dlake ukloniti zbog medicinskih razloga npr. kada dolazi do urastanja dlake pri čemu nastaje upala kože i time ožiljci. Kod muškaraca usled brijanja na vratu dolazi do upala korena dlake.

Privremene metode za uklanjanje dlake:

 • Brijanje s žiletom ili posebnim aparatima. Brijanje ne utiče ni na koji način da dlake rastu brže ili da budu jače jer stabljika obrijane dlake se čini zbog iluzije da je deblja od vrha stabljike neobrijane dlake.
 • Čupanje najčešće s pincetom se primjenjuje na licu i obrvama.
 • Depilatori najčešće na bazi tioglikolata koji tope keratin tj. glavni građevni dio dlake. Potrebno je voditi računa o čestim iritacijama kod primene te kod osetljivih mesta primeniti depilatore za osetljiva mesta.
 • Vosak koji se primjenjuje kao vrući ili hladni. Metoda je dosta bolna.

Navedene metode su bolne zavisno od praga tolerancije za bol. Potrebno je pustiti da dlake izrastu 2-3 mm pre primene jedne od navedenih metoda.

Fotoepilacija: Laserska epilacija

Ova metoda trajnog uklanjanja maljavosti se primjenjuje unazad 25 godina. Direktnim kontaktom laserski snop se usmerava na kožu, što garantuje maksimalnu sigurnost i efikasnost. Snop se apsorbuje u pigmentu folikula dlake (melanin).

Svetlosni zrak se u koži pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake(efekat:photothermolysis).

Folikuli dlaka koje se nalaze u aktivnoj fazi rasta predstavljaju najbolji cilj za laserski snop, jer su bogati pigmentom. Treba napomenuti da se prosečno u fazi rasta (anagena faza) nalazi od 70-90 odsto dlaka (istovremeno), u fazi regresije (katagena faza) 1 odsto, a u fazi odmora, tj. ispadanja (telogena faza) 10-30 odsto dlaka.

Svetle dlake se ne mogu tretirati s obzirom da nemaju melanin. Iz istog razloga kod crvenih i plavih dlaka postižu se slabiji rezultati jer imaju manje melanina. Da bi se folikul uništio osim što mora biti u anagenoj fazi potrebno je da laser ima: dovoljnu količinu energije, odgovarajuću talasnu dužinu i trajanje. U zavisnosti od navedenih karakteristika zraka, pigmentaciji i promeru dlake javlja se osećaj peckanja do osjetljivosti. Laseri emituju samo 1 vrstu zraka iste talasne dulžine koja je koherentna tj. usmerena u jednom pravcu. Za vreme postupka laserske epilacije oseća se blago peckanje na delovima tela koji su osetljiviji na bol i gde je veća gustina folikula dlaka, ali većina pacijenata veoma dobro podnosi ovu metodu. Nakon laserskog tretmana koža je blago crvena i lako edematozna oko folikula. Ovi simptomi su prolazni i nestaju (nekom za 15 minuta, a nekom za par sati, što takođe zavisi od tipa kože). Jedan tretman omogućuje da izgubite 20-40 odsto dlačica. Laserom tretirane dlačice ispadaju iz kože u periodu od 7 do 14 dana (na licu). Za druge delove tela ovaj period tzv."čišćenja" je srazmerno duži

Da bi se smanjila eventualna nelagoda koriste se razne metode od rashladjivanja kože do lokalne anestezije. Što je koža svetlija, a dlaka tamnija postižu se bolji rezultati. Stoga se savetuje pre tretmana ne boraviti na suncu i ići u solarijum jer tamnija koža upija više energije te su rezultati slabiji i veće šanse za razvoj nuspojava.

Neki proizvođači sugerišu da se primena njihovih uređaja može koristiti i na tamnoj koži. Jedan od bitnih saveta je da se pre tretmana ne koriste sredstva za samopotamnjivanje i beta karoten.

Savetuje se radi boljih rezulatata pre tretmana samo brijati problematična mesta kroz 30 dana i dan pre tretmana iz razloga što se brijanjem povećava procenat dlaka u anagenoj fazi i folikul sadrži dlaku koja se uništi

Nakon tretmana moguće je prolazno kraće crvenilo i peckanje. Svakako se savetuje posle tretmana izbegavati sunce i koristiti zaštitna sredstva protiv sunca. Nakon tretmana dlake će dalje rasti i nakon 10 dana dolazi do njenog ispadanja.Iz razloga što sve dlake nisu u istoj fazi potrebno je tretman u više navrata ponoviti, obično 3-5 puta. Razmak između tretmana bi trebao iznositi 6-8 nedelja.

 • Treba voditi računa: o lokalizaciji jer nemaju sve dlake istu dužinu ciklusa, debljinu i gustinu dlake, etničko poreklo, starost i hormonalni status. Teško je predvideti eventualni broj tretmana jer on jako varira iz navedenih faktora uz još niz faktora: dubina folikula, karakteristike lasera, uređaj i dr.. Postoji manji postotak ljudi koji uprkos tome što spadaju u grupu koja bi trebala imati dobre rezultate slabo reaguju iz nepoznatih razloga. prekratki termini kontrole jer dovoljan broj

U toku pripreme za tretman, dlačice se mogu uklanjati samo sa površine kože (makazicama, brijačem ili depil kremom). Na tretman je potrebno doći sa maljama koje su duge 1-2 mm. Ovom metodom se mogu tretirati praktično svi delovi tela, osim predela oko samih očiju. Za ovu metodu ne postoje apsolutne kontraindikacije

Nakon što je urađen potreban broj tretmana ne znači da na tretiranom mestu dlake više neće rasti. Doći će nakon nekog vremena ponovno do izrastanja dlaka, ali u znatno manjem procentu i bice slabije tj. svetlije ili tanje pa se opet mogu tretirati.

Ne postoje apsolutne kontraindikacije, nema neželjenih efekata. Metoda je lokalna i potpuno bezbedna po zdravlje (moguća je primena metode i kod žena u gravidnom stanju).

Prema FDA (US Food and Drug Administration) samo par proizvođača je dobilo dozvolu (kao i naš LUMENIS) da deklarira njihove uređaje za trajno smanjenje broja dlaka. Veći broj tretmana vodi većem postotku smanjenja dlaka. Rezultati zavise od pacijenta, uređaja i osobi koja tretira. Epilacija laserima je velika pomoć ženama i sve većem broju muškaraca koji se podvrgavaju tretmanima.

www.lumenis.com

Kosultativni pregledi dermatologa i lečenje svih problema kože kao i dermoskopski pregled mladeža.

U našem centru mozete dobiti i tretman tople depilacije.

Ova firma na mapi

Podeli ovaj sadržaj ako ga smatraš korisnim

Komentari (1)

 • Tanja

  Tanja

  30 septembar 2013 u 16:21 |
  Super su ko ima celulit nek se njima obrati ja samo mogu da ih preporucim i pohvalim

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost. Opciono prijavljivanje ispod.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player