MeliorVita dom za stare i negu bolesnih u Jakovu

MELIOR VITA DOM ZA STARE I NEGU BOLESNIH

Dom za stare i negu bolesnih MeliorVita u hotelskom smeštaju nudi stalnu negu i lekarski nadzor.

Informacije o firmi

 • A: Boljevačka 141
 • G: Beograd, Jakovo
 • E: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 • E: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 • T1: 011/841-66-97
 • T2: 011/841-75-51
 • F: 011/841-66-97

Pratite ovu firmu na društvenim mrežama

Dom MeliorVita pruža usluge kvalitetnog smeštaja i visoko profesionalne usluge osoblja, čija je osnovna premisa human odnos i razumevanje korisnika, poštovanje njihovog integriteta i dostojanstva, kako bi se korisnici osećali sigurno, zbrinuto, bezbedno, uvaženo i stekli neophodno poverenje.

Obezbedjujemo visok standard usluga iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite i to: smeštaj, ishrana, lečenje i medicinska nega, lična higijena i higijena prostora, fizikalna terapija, psiho-socijalna rehabilitacija, radno-okupaciona terapija, organizujemo kulturno-zabavne aktivnosti, i dr.

U prilog visokom standardu usluga je i činjenica da Ustanova zapošljava veći broj stručnog i ostalog osoblja od onog koji propisuju standardi resornog Ministarstva za ovu oblast a prema broju korisnika.

MeliorVita je Ustanova otvorenog tipa. Našim korisnicima je omogućena svakodnevna poseta, takodje, oni održavaju kontakte koje su imali pre dolaska u Dom sa svojim porodicama, prijateljima, a u skladu sa mogućnostima, željama, potrebama i interesima.

Dom nudi kvalitetan smeštaj za nezavisne, poluzavisne i zavisne korisnike: (pokretne, polupokretne i nepokretne korisnike).

Objekat je 24h obezbedjen video nadzorom i nadzorom čuvara.

MeliorVita je Ustanova socijalne zaštite, Dom za stare i negu starih lica. Ustanova je registrovana kod resornog Ministarstva za rad i socijalnu politiku i poseduje dozvolu za rad, što je potvrda da ispunjava propisane kriterijume i standarde, u pogledu smeštajnih kapaciteta, opreme i stručnog osoblja za pružanje usluga korisnicima iz ove oblasti.

Ustanova pruža usluge odraslim invalidnim i starim osobama koje zbog starosti, bolesti ili porodičnih prilika nije moguće zbrinuti u okviru porodice.    

Dom za stare i negu bolesnih MeliorVita pruža svojim korisnicima zaokružen sistem usluga:   
 

1.    Stručni socijalni rad
2.    Radno-okupaciona terapija
3.    Kulturno-zabavne aktivnosti
4.    Zdravstvena zaštita
5.    Usluge fizikalne terapije
6.    Nega i lična higijena
7.    Usluge ishrane

Posebno nam je važan društveni život članova naše porodice. Socijalni radnik i radni terapeut brinu o njihovom korisno utrošenom vremenu: obeležavaju se rođendani u saradnji sa porodicom, obeležavaju se krsne slave.

Za stare osobe organizuju se kreativne radionice i grupe ( likovne, čitalačke, domaće radionice ....) izleti, posete manastiru Fenek, posete pozorištima i dr. U domu proslavaljamo rođendane naših čalnova,u saradnji sa porodicom, obeležavamo krsne slave, i sada slobodno možemo da kažemo, tradicionalno organizujemo proslavu rođendana Doma kada sa našim prijateljima uživamo u predstavama, muzici, igri ....

Trudimo se da našim članovima stvorimo prijatno okruženje, kako bi im u njihovom najzrelijem dobu omogućili kvalitetan život. Pri tome se trudimo da svako ima privatnost kada mu je potrebna, a društvo kada ga želi.

Dom Melior Vita raspolaže sa dva namenski gradjena objekta, koja čine A i B krilo. Na prvom spratu su povezana prostranom zimskom baštom koja je višenamenska sa mnogo cveća, zelenila, udobne opreme sa sedenje, druženje, odmor, organizovano druženje, tu se naši korisnici druže sa svojim porodicama.

Svaki objekat ima ugradjen bešumni lift a posedujemo i agregat u slučaju nestanka električne energije.

U prizemlju A krila Doma nalazi se veliki dnevni boravak sa trpezarijom, prostor je predivno, funkcionalno opremljen sa mnogo cveća i zelenila, a kroz ogromne prozore vide se divan spoljašnji prostor, dvorište sa fontanom i mnogo cveća.

Na obližnjim zidovima sa druge strane objekta nalaze se naslikani murali koji uveličavaju lepotu ambijenta, a naslikao ih je poznati akademski slikar.

Naša ideja jeste da korisnici imaju prijatan doživljaj u svakom trenutku pa i kada gledaju kroz prozor, da je sve oko njih veselo, životno, živopisno.

Oni su na tome veoma zahvalni i sa ponosom pokazuju svojoj porodici i prijateljima ambijent u kome provode vreme.

U prizemlju je takodje i bar gde se nude sokovi, voda, čaj i kafa, u blizini je i biblioteka. Ovaj prostor je zgodno mesto za medjusobno druženje, kao i sa porodicama, a tu je i PC kamera.

Korisnici B krila našeg Doma imaju na raspolaganju dve trpezarije namenski veoma lepo i kvalitetno opremljene, uredne i prijatne za obedovanje, druženje i druge svrhe, po želji naših korisnika.

Objekat je opremljen protivpožarnom opremom u skladu sa propisima koji regulišu ovu oblast.

Smeštajni kapaciteti

Od kapaciteta za smeštaj korisnika raspolažemo sa apartmanima, garsonjerama, jednokrevetnim sobama visokog standarda, dvokrevetnim, trokrevetnim sobama, i stacionarom.

Sobe za smeštaj korisnika su prostrane, imaju dosta dnevne svetlosti, veoma su prijatne za boravak, komforne, uredne, okrečene u prijatne pastelne boje sa lepim prikladnim zavesama.

Sve sobe imaju predsoblje, garderobni orman, sopstveno kupatilo sa tuš kabinom, udoban ležaj, sto sa stolicama, noćni ormarić, televizor, telefon, klima uredjaj.

Postoji mogućnost da korisnici donesu i deo svog nameštaja ako to žele.

Ostale poslovnice

MELIORVITA ZEMUN

Ul. Skopljanska 13, Zemun
Tel. 011/316-26-14
Tel. 011/219-83-30
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web: www.meliorvita-zemun.rs

// Pogledajte profil doma u Zemunu //

 

Video

Ova firma na mapi

Podeli ovaj sadržaj ako ga smatraš korisnim

Komentari (2)

 • Vladimir

  Vladimir

  14 avgust 2013 u 12:12 |
  Imao sam prilike da vidim na koji nacin i sa koliko posvecenosti se brinu o korisnicima. Prosto ne mogu a da ne pohvalim njihov rad, kao i rad vlasnice doma gospodje Marije!
 • Gordana

  Gordana

  08 mart 2013 u 12:49 |
  Moje iskustvo sa ovim domom za stare je za svaku pohvalu, strasno su ljubazni i korektni

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost. Opciono prijavljivanje ispod.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player